biuro@namaxatour.pl | (091) 48 98 135 | ul. Bł. Królowej Jadwigi 1 (wejście od ul. Ściegiennego), 70-300 Szczecin

Praga – Wiedeń – Budapeszt

Czy wiesz że: Węgrzy od  dawna słyną z wyśmienitej kuchni. Każdy Polak prawdopodobnie wie, czym jest zupa gulaszowa i leczo. Pierwsza to jedna z najchętniej jedzonych na Węgrzech zup - bardzo ostra, z dużą ilością mięsa, dość gęsta i podawana zwykle w kociołku. Na drugie danie Węgrzy również preferują mięso. Pewną odmianę i ratunek dla wegetarian stanowi właśnie leczo oraz przyrządzane na słodko makarony z orzechami lub makiem. Najlepsze w tutejszej kuchni są tak naprawdę dwie rzeczy: desery i wina. Na podwieczorek bardzo chętnie serwuje się naleśniki, słynne są zwłaszcza płonące Gundel palacsinta. Oprócz tego strucle, słodkie bułeczki, torty. Najpopularniejszym winem czerwonym z Węgier jest Egri Bikaver, a białym – Tokaj

Program

Uwagi / Dodatkowe informacje:

Świadczenia

- Transport autokarem - Opieka Pilota - Ubezpieczenie NNW - Podatek VAT

Zapisz się przez internet Zadzwoń, Twoja wycieczka w 30 minut!

91 4898135 lub 888526526